Over Bitterzoet

Bitterzoet, uw begrafenisondernemer 

Ja, begrafenisondernemer, al spreek ik zelf liever over uitvaartbegeleider. Ik luister naar wat je nodig hebt, en toon je stap voor stap de mogelijkheden die er zijn. Ik laat de keuze aan jou en begeleid je hierin.

Bitterzoet staat voor verstilling en verbinding tussen jou en de overledene. Dat kan ik je bieden door tijd en ruimte te creëren, door met warmte en op een menselijke manier te werk te gaan. Hierbij ga ik de realiteit niet uit de weg en zoek ik naar duurzame manieren om je te helpen loslaten van een dierbaar leven.

Wat kan ik voor je betekenen

Uitvaartbegeleider van A tot Z

Van het moment van overlijden tot aan de dag van afscheid en zelfs iets daarna, zorg ik voor tijd, voor ruimte, voor verstilling voor jou en al wie erbij betrokken is. Zodat je zo bewust mogelijk kan loslaten. Ik begeleid je in het afscheid nemen van iemand die je liefhebt en heb daarbij oog en een hart voor wat je nodig hebt. Een schouder, enkele woorden, een handeling, een groots afscheid, een intiem samenzijn… we zoeken samen naar de juiste vorm. 

Ceremoniespreker

Ik zette mijn eerste stappen in de uitvaartsector als ceremoniespreker. Met Escarmots kreeg ik de kans om verschillende families en vrienden te helpen het verhaal van hun dierbaren te vertellen en hen zo een dekentje van troost en warme woorden te bieden. Dat blijf ik ook graag verder doen, dus als je me daarvoor nodig hebt, bel of mail me gerust. 

Wie ben ik

Ik ben Karlijne Moons. Ik woon met man en kinderen al jaren in Boechout. Dat ligt niet zo ver van Kontich, waar mijn ouderlijke woning nog altijd is. Ik groeide op in een groot warm nest, waardoor ik me heb leren bewegen in een groep die constant in beweging is. Ik kom graag onder de mensen; hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Ik geniet graag, ik dans graag, ik lees graag. Ik doe alles voor mijn gezin en tegelijk doe ik ook soms graag aan zelfzorg. Ik ben geen held in avontuur en actie, maar wel in het zoeken en vinden van de juiste taal. 

Ooit studeerde ik Communicatiebeheer en Regie Non-fictie. Twee opleidingen die te maken hadden met verhalen vertellen. Mijn carrière werd een zoektocht naar mijn plek en naar mijn bijdrage aan het leven. In elke sollicitatiebrief die ik ooit verstuurde stond: ‘Ik zoek een job waarbij ik met mijn talenten mensen mag verder helpen zonder dat ik het gevoel heb een job uit te voeren. ‘of iets in die trend. Daarnaast bleef er altijd een honger naar meer. Ik volgde cursussen creatief schrijven, verhalen vertellen, improvisatie en verdiepte me in ceremoniespreken. Vorig jaar volgde ik dan zeer doelgericht de opleiding Uitvaarbegeleiding bij Gaandeweg Uitvaarteducatie.

Vandaag besef ik dat ik deze zoektocht met bijhorende jobwissels moest afleggen om via verschillende ervaringen en opleidingen mezelf te kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben. En nu kan ik met voldoende zekerheid en ervaring zeggen:

Ik ben er voor je
Ik sta klaar, ik luister en ga in gesprek, ik stel me flexibel op en met mijn creatief talent zoek ik naar gepaste oplossingen die je niet meteen in de boekskes terugvindt. Ik voel je noden, we leggen dit ook op tafel. We nemen daar de tijd voor, die creëer ik voor jou. We denken samen, voelen samen, ervaren samen. Om bij het moment van afscheid een verhaal te vertellen dat helemaal in lijn ligt met wie je moet en hoe jij kan loslaten. 

Bitterzoet, dat ben ik niet alleen.
Mijn man David Boon helpt graag mee. Met raad en daad. Als grafisch vormgever staat hij in voor de opmaak en opvolging van het drukwerk. Daarnaast helpt hij mij met alle mogelijke praktische zaken die er komen kijken bij een afscheid. Hij is mijn extra paar handen, mijn extra paar ogen, en mijn extra denkvermogen, zodat we jou maximaal kunnen verderhelpen zoals jij dat wil.

Daarnaast zijn er collega-uitvaarders, begrafenisondernemers, leveranciers, vervoersbedrijven,…te veel om op te noemen, maar ook zij staan voor u klaar om samen met ons je te begeleiden.

Projecten

Reveil Vlaanderen
Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21e eeuw in loodsen. Dat doen ze oa met het organiseren van ingetogen concerten op 1 november op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen. Hier in Boechout Vremde organiseer ik jaarlijks zo'n moment samen met Alexandra Hustinx van 'de essentie' 

De Rouwe Vrouwen
Verhalen over licht, over liefde, over troost. We hebben met deze podcastreeks maar één doel: ‘doodzwijgen’ uit het woordenboek schrappen. Wat doet afscheid nemen van een dierbare met een mens? Welke impact heeft verlies en gemis op diegene die verder moet. Hoe kan een buitenstaander hierin helpen? Rouwe Vrouwen podcasts is een initiatief van Alexandra Hustinx van de 'de essentie' en mezelf.

Rouw- en verliescafé Vlaanderen
Een ontmoetingsplaats waar verlies gehoord en gedeeld wordt.
Zo een café organiseer ik samen met Marleen Brion en Ruth Claus in Kontich.

Heb je nog een vraag?